Van den Brom weer in crisis: 'Hoeveel geduld hebben ze nog bij Genk?'

Van den Brom weer in crisis: 'Hoeveel geduld hebben ze nog bij Genk?'

22-11-2021 13:22
11

John van den Brom ligt na de blamage van KRC Genk tegen hekkensluiter Beerschot opnieuw onder vuur in België. De trainer blijft optimistisch, maar volgens Sporza-verslaggever Stef Wijnants nadert het moment van de waarheid.

Genk verloor in september en oktober vijf opeenvolgende wedstrijden, maar Van den Brom bezweerde de crisis door vervolgens vijf duels ongeslagen te blijven. Door de pijnlijke nederlaag tegen Beerschot (2-0) wordt er nu toch weer aan de stoelpoten van de trainer gezaagd.

"Er wordt zeker naar de positie van trainer John van den Brom gekeken", weet Wijnants. "Zijn stoel wankelt allicht. Van den Brom is nu een jaar coach, hij heeft zijn hachje al eens in februari gered en na de nederlaag tegen AA Gent van enkele weken geleden heeft de clubleiding zijn assistent (Dennis Haar, red.) ontslagen. Dan is de vraag: hoeveel geduld hebben ze nog in de bestuurskamer?"

Van den Brom staat voor een cruciale maand met Genk. Wijnants: "Ik zou niet graag in de schoenen van de beslissers willen staan. Die zitten met een dilemma: want ontsla je Van den Brom, dan moet je met een andere coach, misschien met een ander systeem, die maand ingaan. Hou je hem aan boord, dan kan het seizoen binnen een maand al voorbij zijn. En er is natuurlijk het gegeven dat Genk de reputatie heeft van trainerskerkhof. Weer eentje opofferen doet het imago ook geen goed.

Zelf is Van den Brom ervan overtuigd dat Genk snel weer de weg naar boven gaat vinden. De achterstand op koploper Union Saint-Gilloise is opgelopen tot dertien punten. "Wij komen hieruit, dat weet ik. Het feit dat we zoveel blijven creëren, is voor mij belangrijk. Hopelijk valt het snel een keertje onze kant op", zegt hij.