Prijswinnaars Pedri en Lewandowski krijgen gezelschap van 'Golden Woman' Martens

Prijswinnaars Pedri en Lewandowski krijgen gezelschap van 'Golden Woman' Martens

22-11-2021 14:15 Laatste update: 14:56
19

Lieke Martens heeft de 'Golden Woman-award' gewonnen. De aanvalster van FC Barcelona en de Oranje Leeuwinnen is daarmee volgens het Italiaanse Tuttosport de beste voetbalster van Europa.

Het afgelopen seizoen won Martens alles wat er te winnen viel met Barcelona: de Spaanse landstitel, de beker en de Champions League voor vrouwenelftallen. Dat bewoog de jury van Tuttosport ertoe om haar de prestigieuze award toe te kennen. Ze kreeg meer stemmen dan Jennifer Hermoso, die ook bij Barcelona speelt, en Chelsea-aanvalster Pernille Harder.

Wedden

Meer odds

De Limburgse is voor nog een prijs in de race. Samen met Vivianne Miedema en achttien andere voetbalsters behoort ze tot de genomineerden voor de Gouden Bal. Die verkiezing wordt door het magazine France Football georganiseerd.

De Golden Woman-award is één van de prijzen die Tuttosport jaarlijks uitreikt. De bekendste van die reeks is de Golden Boy-award, die naar het grootste talent van Europa gaat. Maandag werd bekend dat Pedri die prijs heeft gewonnen. Robert Lewandowski kreeg de Golden Man-prijs voor beste voetballer van Europa.