'Xavi heeft geen vertrouwen In De Jong en wil spits van Al-Sadd meenemen'

'Xavi heeft geen vertrouwen In De Jong en wil spits van Al-Sadd meenemen'

22-11-2021 15:51
65

Xavi wil het doelpuntenprobleem van FC Barcelona oplossen met een oude bekende. De nieuwe trainer van de Catalanen denkt dat Baghdad Bounedjah, een spits van zijn oude club Al-Sadd, uitkomst kan bieden.

Diverse Spaanse media, waaronder AS, schrijven dat Bounedjah, een Algerijns international en erkend doelpuntenmaker in Qatar, voor goals moet gaan zorgen in Camp Nou. Xavi zou graag herenigd worden met zijn voormalig pupil, die de afwezigheid van spelers als Kun Agüero, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé moet kunnen opvangen.

Dat zou Luuk de Jong ook kunnen doen, maar Xavi heeft geen vertrouwen in de lange spits en verkiest het halen van een nieuwe speler boven het uitproberen van de Achterhoeker. Bounedjah zou daarnaast voor een lage prijs overgenomen kunnen worden van Al-Sadd.

De 29-jarige Algerijn speelde nog nooit in Europa, maar kan in de Qatarese competitie uitstekende cijfers overleggen. Dit kalenderjaar scoorde hij zeventien keer in twintig wedstrijden voor de voormalige club van Xavi en gaf hij ook nog eens vijf assists. In totaal kwam hij in zes jaar voor Al-Sadd tot 169 goals in 165 officiële wedstrijden.