Brobbey-interesse 'serieus': 'Ik denk dat Ajax wel een uitzondering wil maken'

Brobbey-interesse 'serieus': 'Ik denk dat Ajax wel een uitzondering wil maken'

Gepubliceerd: maandag 22 november 2021 om 17:16ma 22-11-2021 om 17:16

Brian Brobbey staat nog steeds op het lijstje van Ajax. De aanvaller vertrok na vorig seizoen transfervrij naar RB Leipzig, maar komt daar nauwelijks aan spelen toe. In Amsterdam zou hij van pas kunnen komen als 'ander type spits' dan Sébastien Haller.

Dat vertelt Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, in de podcast Kick Off. "Brobbey is nog steeds een serieuze kandidaat. Ik denk dat het redelijk uniek is wanneer Ajax over zijn schaduw stapt. Brobbey ging transfervrij weg en dat werd met lede ogen aangezien bij Ajax. Dat vonden ze verschrikkelijk."

Verweij denkt dat Brobbey een goede toevoeging is aan de huidige Ajax-selectie. "Hij speelde tegen Lille erg goed en was een meerwaarde met zijn manier van spelen. Hij is snel, een ander soort spits dan ze nu hebben", zo doelt Verweij op Haller. "Normaal is de gedachte: hij heeft zelf de deur achter zich dichtgetrokken, dus blijf maar lekker weg. Dat heb je bij Ouasim Bouy ook gezien. Als een speler voor het grote geld gaat, moet hij later niet met hangende pootjes terugkomen."

De kans dat Ajax een poging gaat doen om Brobbey terug te halen is reëel, zo denkt Verweij. "Ik denk dat Ajax wel een uitzondering wil maken. Ook omdat Brobbey, en dat is een publiek geheim, aangeeft dat hij graag terug wil naar Amsterdam."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws