FIFA maakt elf genomineerden voor Speler van het Jaar bekend

FIFA maakt elf genomineerden voor Speler van het Jaar bekend

22-11-2021 20:02
90

De FIFA heeft de elf genomineerden bekendgemaakt die Speler van het Jaar kunnen worden. Er zitten geen Nederlanders bij, wel een Belg: Kevin De Bruyne. Bij de vrouwen is wél een Nederlander genomineerd: Vivianne Miedema.

Ook Sarina Wiegman, voormalig bondscoach van Oranje, is een van de kanshebbers bij de Best FIFA Awards. Op de Olympische Spelen in Tokio werd Miedema topscorer van het Nederlands elftal, terwijl ze bij Arsenal achttien keer scoorde in negentien wedstrijden.

Bij de mannen heeft België met De Bruyne één kanshebber. Europees kampioen Italië levert met Jorginho één speler af. Frankrijk is het best vertegenwoordigd met drie spelers: Karim Benzema, N'Golo Kanté en Kylian Mbappé.

Vorig jaar ging Robert Lewandowski er met de prijs vandoor en ook dit jaar is hij genomineerd. Ook Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kunnen verkozen worden tot Speler van het Jaar.

Op de website van de FIFA kan tot en met tien december gestemd worden op de genomineerden. Op 17 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

De kanshebbers
Karim Benzema (Real Madrid)
Kevin De Bruyne Manchester City)
Cristiano Ronaldo (Juventus FC en Manchester United)
Erling Haaland (Borussia Dortmund)
Jorginho (Chelsea)
N’Golo Kanté (Chelsea)
Robert Lewandowski (Bayern München)
Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
Lionel Messi (FC Barcelona en Paris Saint-Germain)
Neymar (Paris Saint-Germain)
Mohamed Salah (Liverpool)