'Hoop dat de linksbacks gaan komen bij Ajax, in de persoon van mij natuurlijk'

'Hoop dat de linksbacks gaan komen bij Ajax, in de persoon van mij natuurlijk'

22-11-2021 23:10
32

Anass Salah-Eddine klopt op de deur bij Jong Ajax. Hij ziet dat de linksbacks een beetje achterblijven en hoopt ooit een kans te krijgen in het eerste elftal van Ajax.

Salah-Eddine maakte maandag een doelpunt voor Jong Ajax tegen Roda JC. Na afloop stond hij ESPN te woord. Ajax heeft met Noussair Mazraoui, Sergiño Dest en Devyne Rensch talentvolle rechtsbacks (gehad), maar de linksbacks? "Haha ja, die blijven achter hè? Waarom? Dat durf ik niet te zeggen. Ik hoop echt dat ze gaan komen, in de persoon van mij natuurlijk."

"Ik heb een zware blessure gehad en ben er lang uitgeweest. Het was moeilijk om mijn draai te vinden, maar nu gaat het goed en voel ik me lekker. Dat moet ik volhouden. Hopelijk komt de kans een keer. Ik laat mezelf zien en dat is het enige wat ik doen: geduldig wachten op mijn kans", zegt Salah-Eddine.

Salah-Eddine kijkt veel naar Nicolas Tagliafico. "Ja, heel veel. Nu vooral naar Blind, maar de jaren van Nico waren echt fantastisch. Mijn grootste les? Ik vind dat ik alles moet verbeteren om de stap te maken. Van Nico kan ik leren wat Martínez ook heeft: de Argentijnse grinta."