'Vermogende Rotterdammers gaan 90 miljoen investeren in Feyenoord'

'Vermogende Rotterdammers gaan 90 miljoen investeren in Feyenoord'

23-11-2021 08:13
239

Feyenoord staat op het punt om in zee te gaan met vijf vermogende Rotterdammers, vertelt Chris Woerts bij Veronica Inside. De investeerders willen negentig miljoen euro in de Nederlandse topclub steken.

"Er staat heel veel te gebeuren bij Feyenoord. Er zijn nu vijf vermogende Rotterdammers opgestaan en die gaan negentig miljoen euro in de club stoppen", aldus Woerts. "Het bedrag is in tweeën opgesplitst. Ze moeten natuurlijk Goldman Sachs uitkopen, dan ben je er al 24 kwijt. Dan moeten ze de Vrienden van Feyenoord, die uit willen stappen, uitkopen. Die willen hun inleg terug."

Wat overblijft moet worden aangewend voor versterkingen voor de selectie van coach Arne Slot. "Eén van de doelstellingen is om het resterende bedrag in het elftal te investeren. Je weet niet hoeveel erover blijft, maar ongeveer dertig of veertig miljoen euro", stelt de sportmarketeer en voormalig commercieel directeur van Feyenoord. "Dat moet in het elftal worden geïnvesteerd."

Volgens Woerts lopen de gesprekken met de investeerders al enige tijd. "Het betekent ook dat het stadion terug naar de club gaat. Dan heb je alles in één beheer, dat is natuurlijk het allerbeste voor de club. Ze doen het voor de club. Ze willen Rotterdam groter maken en Feyenoord laten aansluiten. Er zijn twee voorwaarden die ze hebben gesteld: geen Feyenoord City en ze willen af van de STICO. Dat is het beleidsorgaan boven de Raad van Commissarissen."

Dennis te Kloese zal te maken krijgen met de vijf investeerders. Hij gaat vanaf 15 januari aan de slag als algemeen directeur in De Kuip. "Dennis komt donderdag weer naar Nederland, en dan wordt alles formeel afgewikkeld."