Messi neemt het op voor 'oneerlijk behandelde' Koeman, maar is blij met Xavi

Messi neemt het op voor 'oneerlijk behandelde' Koeman, maar is blij met Xavi

23-11-2021 08:50
34

Lionel Messi is op de bres gesprongen voor Ronald Koeman. Volgens de Argentijnse ster was de ontslagen Nederlandse trainer een erg makkelijk doelwit bij FC Barcelona.

"Als de resultaten slecht zijn, is het altijd makkelijk naar een trainer te wijzen en hem te vervangen. Maar Koeman kwam op een heel moeilijk moment binnen bij de club en heeft vervolgens een heel lastige route gekend", zegt Messi in een interview met Marca. "Hij gaf juist heel veel jonge spelers de kans, dan is het te makkelijk om de coach de schuld te geven en niet de spelers. Trainers worden dan altijd oneerlijk behandeld. Dat is met Ernesto Valverde gebeurd, en nu ook met Koeman. Al weten ze natuurlijk ook dat dit bij hun vak hoort."

De aanvaller van Paris Saint-Germain is wel blij met de komst van Xavi als opvolger van Koeman. "Hij weet veel en kent de club door en door. Hij laat Barcelona weer dromen, omdat hij veel respect geniet bij de fans en de spelers. Hij zal een belangrijke trainer zijn voor de jongere spelers, omdat hij hen veel kan leren. Het team zal groeien onder hem, daar twijfel ik niet aan."

Of Messi daar zelf ook aan gaat bijdragen? "Ik heb altijd gezegd dat ik ooit terugkeer bij Barcelona, om de club op wat voor manier dan ook te helpen."