Hoogma: 'Eén en één niet altijd twee, maar ik zou zeker koffie drinken met Twente'

Hoogma: 'Eén en één niet altijd twee, maar ik zou zeker koffie drinken met Twente'

23-11-2021 10:47 Laatste update: 10:56
24

Nico-Jan Hoogma staat plotseling in het middelpunt van de belangstelling: de directeur topvoetbal van de KNVB werd maandagavond gelinkt aan FC Twente en maakte dinsdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt uit Zeist. De oud-verdediger snapt dat het één voor de buitenwacht met het ander te maken heeft, maar benadrukt dat het nog lang niet zover is.

Hoogma speelde tussen 1992 en 1998 voor FC Twente en zou nu in beeld zijn als opvolger van algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth. "Met de mensen van FC Twente zou ik zeker een kop koffie gaan drinken, dat hoeft geen geheim te zijn", reageert hij tegenover TC/Tubantia.

De oud-directeur van buurman Heracles Almelo benadrukt echter dat hij zijn besluit in oktober al heeft genomen, toen nog niet bekend was dat Brüggenwirth zou vertrekken. "Eén plus één is in het voetbal niet altijd twee." Of hij ook daadwerkelijk naar de Grolsch Veste vertrekt, is dan ook nog even de vraag. "Ik weet hoe het werkt, maar er is nog geen enkel contact tussen FC Twente en mij geweest."