'Slechtst betaalde' Vinícius: 'Veel spelers zouden betalen voor Real Madrid'

'Slechtst betaalde' Vinícius: 'Veel spelers zouden betalen voor Real Madrid'

23-11-2021 15:44
35

Vinícius Júnior is dit seizoen één van de smaakmakers bij Real Madrid, maar hij is ook één van de slechtst betaalde spelers in de selectie van de Koninklijke. De 21-jarige aanvaller speelt nog altijd onder zijn eerste contract.

Vinícius kwam in de zomer van 2018 voor 45 miljoen euro over van Flamengo, nadat hij eerder al een verbintenis tot medio 2024 overeenkwam met Real Madrid. "Ik heb nog het contract dat ik tekende toen ik zestien jaar oud was", beaamt de Braziliaan in gesprek met Cadena SER. "Ik moet gewoon hard blijven werken. Veel spelers zouden betalen om hier te spelen. Ik maak me niet druk. Dit is de beste club ter wereld en ik wil hier nog heel lang blijven."

"Alle spelers willen geld verdienen, dat is duidelijk", gaat Vinícius verder. "Maar ik ben erg gefocust op wat ik doe op het veld. Mijn vader en moeder vertellen mij ook: het belangrijkste is dat je kunt voetballen. Ik wil altijd spelen. Hoeveel geld ik verdien is natuurlijk belangrijk, maar niet het belangrijkste."

Vinícius was dit seizoen goed voor tien goals en zeven assists in zeventien duels voor de Koninklijke. De buitenspeler zou momenteel zo'n drie miljoen euro per jaar verdienen. Daarmee houdt hij in de Spaanse hoofdstad alleen Andriy Lunin en Jesús Vallejo achter zich. Volgens Spaanse media kan Vinícius wel spoedig een nieuw contract tekenen ter waarde van acht miljoen per seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie