Update: Almere-directeur bevestigt ontslag Verbeek: 'Zit geen toekomst meer in'

Update: Almere-directeur bevestigt ontslag Verbeek: 'Zit geen toekomst meer in'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 17:22di 23-11-2021 om 17:22

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 17:51di 23-11-2021 om 17:51

Gertjan Verbeek wordt binnen afzienbare tijd ontslagen als trainer van Almere City. Met dat nieuws komt De Telegraaf dinsdagmiddag. De matige resultaten van de Flevolanders worden de oefenmeester aangerekend.

Almere staat op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en daar is de club niet bepaald tevreden mee. 'Meerdere bronnen' hebben tegenover De Telegraaf aangegeven dat het einde oefening is voor Verbeek en dat de Flevolanders dat binnen afzienbare tijd bekend zullen maken. De knoop zou dinsdag definitief door zijn gehakt.

De matige resultaten van Almere, dat vorig seizoen in de play-offs uitgeschakeld werd door NEC en dit seizoen de definitieve stap richting Eredivisie wilde zetten, zijn reden voor de clubleiding om de Friese oefenmeester op straat te zetten. Van de afgelopen twaalf officiële wedstrijden wist Verbeek er met zijn ploeg maar één te winnen. 

De uitspraken van de trainer na afloop van de thuiswedstrijd tegen MVV, die met 0-2 werd verloren, hielpen ook niet. Verbeek zei dat het leek alsof er bij de tegengoals 'sprake was van sabotage' en dat is niet goed gevallen in Flevoland. Waar de ervaren coach lang krediet had, heeft hij dat de afgelopen tijd in rap tempo verspeeld.

Verbeek, die pas sinds het begin van dit seizoen werkzaam was in het Yanmar Stadion, wil het nieuws niet bevestigen tegenover de krant. "De club heeft nog niets naar buiten gebracht. Misschien hoor je vandaag of morgen meer. Zolang ik in dienst ben, doe ik gewoon mijn werk."

Update: John Bes, algemeen directeur van Almere City, heeft tegenover De Telegraaf bevestigd dat het dienstverband van Gertjan Verbeek als trainer van de Flevolandse club beëindigd zal worden. "In gezamenlijk overleg zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen toekomst meer zit in de samenwerking", zo liet hij weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws