Advocaat bevestigt breuk met Irak: 'De verwachtingen waren hoog'

Advocaat bevestigt breuk met Irak: 'De verwachtingen waren hoog'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 20:05di 23-11-2021 om 20:05

Dick Advocaat heeft aan het Algemeen Dagblad bevestigd dat hij niet langer bondscoach van Irak is. De 74-jarige Hagenaar heeft naar eigen zeggen 'niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen'.

Advocaat leidde zes interlands van Irak, maar wist niet één keer te winnen. Na vier remises en twee nederlagen werd de druk op de bondscoach steeds groter. Hij zou nog vier WK-kwalificatiewedstrijden op de bank zitten, maar Advocaat vertrekt met onmiddellijke ingang. Ook assistent Cor Pot stopt ermee. "De verwachtingen waren hoog en we hebben daar helaas niet aan kunnen voldoen", laat Advocaat weten aan het AD.

Advocaat laat Irak achter met de vijfde plaats in de WK-kwalificatiepoule. Het Aziatische land heeft nog een minimale kans op het WK: plek drie geeft aan het einde van de rit recht op een intercontinentale play-offs voor een ticket naar Qatar en is nu in handen van Verenigde Arabische Emiraten, dat wordt gecoacht door Bert van Marwijk. Irak staat op twee punten achterstand en speelt net als de concurrentie nog vier kwalificatiewedstrijden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Irak

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws