Babel bewondert duo: 'Wereld van verschil ten opzichte van mijn Ajax-tijd'

Babel bewondert duo: 'Wereld van verschil ten opzichte van mijn Ajax-tijd'

23-11-2021 21:33
31

Ryan Babel is erg onder de indruk van Ajax dit seizoen. De 34-jarige aanvaller ziet dat de Amsterdammers een sterk team hebben en beschikken over veel individuele kwaliteit. Babel denkt dat trainer Erik ten Hag ook een belangrijke rol speelt in het succes.

Ajax is na vier groepsduels al zeker van overwintering van de Champions League. In gesprek met Ajax TV krijgt Babel de vraag of hij dat bizar vindt. "Je kunt het bizar noemen, maar het was misschien ook te verwachten", stelt de oud-speler van de Amsterdammers. "Als je kijkt naar de kwaliteit die ze leveren en het vergelijkt met de andere teams tegen wie ze speelden, dan is Ajax veel beter. Ik was dus niet heel erg verrast. Dit was alleen maar een bevestiging."

Waarom is Ajax Europees zo succesvol dit seizoen, denkt Babel? "Het is belangrijk dat je als trainersstaf duidelijkheid hebt. Dat heeft Ten Hag, toen ik mocht meedoen was dat ook al het geval", doelt hij op zijn verhuurperiode bij Ajax in 2020. "Dat zie je nu weer terug. De nieuwe spelers die bij Ajax komen moeten zich zo snel mogelijk aanpassen. Ten Hag heeft een duidelijk idee hoe hij wil spelen. Als iedereen dat uitvoert, kun je hele mooie dingen bereiken."

Babel heeft ook bewondering voor een aantal spelers bij Ajax. "Ik kan nog steeds genieten van Tadic. Hij is ook al op een bepaalde leeftijd, maar als je ziet hoe fit en belangrijk hij nog is en hoeveel invloed hij nog op het team heeft... Daar kan ik van genieten. Ik weet wat we ervoor moeten doen om op niveau te blijven, dus daar heb ik respect voor."

"Ik zie ook een goede ontwikkeling bij Ryan Gravenberch", gaat Babel verder. "Ik heb hem van dichtbij mee mogen maken. Het is een wereld van verschil ten opzichte van toen. Hij speelt nu veel stabieler. Natuurlijk heeft hij nog heel veel dingen die hij kan verbeteren, maar hij is nog jong en heeft tijd. Hij is goed bezig. Ik kan eigenlijk heel veel spelers opnoemen. Je ziet dat het team in zijn geheel erg goed is. Iedereen weet wat ze van elkaar kunnen verwachten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie