Misstap van Barcelona is tegenvaller in coëfficiëntenoffensief Nederland

Misstap van Barcelona is tegenvaller in coëfficiëntenoffensief Nederland

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 23:15di 23-11-2021 om 23:15

FC Barcelona heeft het Nederlandse voetbal geen goede dienst bewezen. Na het doelpuntloze Champions League-gelijkspel tegen Benfica loopt Portugal in op de virtuele coëfficiëntenlijst van de UEFA én ligt er een bonus in het verschiet voor het Zuid-Europese land.

Barcelona en Benfica speelden dinsdagavond doelpuntloos gelijk in Camp Nou, waardoor alles aankomt op de laatste speelronde: Barça staat twee punten voor op Benfica en gaat op bezoek bij Bayern München, Benfica ontvangt hekkensluiter Dinamo Kiev en heeft een beter onderling resultaat.

Het gelijkspel van Benfica heeft nu geen gevolgen voor de positie van Nederland op de UEFA-ranking. Wel loopt Portugal 0.167 punt in. Ook ligt er een bonus in het verschiet als Benfica zich kwalificeert voor de achtste finales van de Champions League. Omdat Portugal dit seizoen met zes clubs actief is in Europa, levert dat 0,833 punt op. Ajax is al geplaatst en heeft daarmee een vol bonuspunt veiliggesteld voor Nederland.

De virtuele stand van de coëfficiëntenranglijst 2022/2023
5. Frankrijk 39.248
6. Nederland 37.600
7. Portugal 37.550

De rekening wordt pas medio 2023 opgemaakt, maar als Nederland dan nog steeds de nummer zes van Europa is, mag de Eredivisie één extra club direct de Champions League insturen. Een stunt van Barcelona tegen Bayern München - of misstap van Benfica tegen Dinamo Kiev - zou over twee weken zéér welkom zijn.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws