Ernstig zieke Simon Kistemaker is op 81-jarige leeftijd overleden

Ernstig zieke Simon Kistemaker is op 81-jarige leeftijd overleden

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 23:27di 23-11-2021 om 23:27

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 23:33di 23-11-2021 om 23:33

Simon Kistemaker is dinsdag op 81-jarige leeftijd overleden. De excentrieke oud-trainer leed aan kanker. Kistemaker had al afscheid genomen van zijn vrienden, onder wie Erik ten Hag en Hans Kraay junior.

Ruim een week geleden bracht Kraay naar buiten dat Kistemaker in de blessuretijd van zijn leven zat. De voormalig coach van onder meer De Graafschap en FC Utrecht had darmkanker en prostaatkanker. "Hij wil niet meer", zei Kraay.

Kistemaker is overleden aan de gevolgen van kanker. Eerder werd hij al getroffen door een hersentumor en prostaatkanker. Die aandoeningen overwon Kistemaker. Begin 2019 werd De Kist aan zijn hart geopereerd. Toen werd duidelijk dat hij darmkanker had.

De geboren IJmuidenaar is vooral bekend van zijn tijd bij De Graafschap. Hij legde toen beslag op het kampioenschap in de Eerste Divisie en werd zeer geliefd onder de aanhang van de Doetinchemse club.

Kistemaker stond bekend als trainer die zijn hart op zijn tong had liggen. Hij had er ook geen probleem om stevige taal uit te slaan en eerlijkheid was cruciaal voor Kistemaker.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws