De Ligt blameert zich met 'schaamteloos' Juventus: 'Technisch nog veel te leren'

De Ligt blameert zich met 'schaamteloos' Juventus: 'Technisch nog veel te leren'

24-11-2021 10:15
80

Matthijs de Ligt heeft met Juventus geen goede beurt gemaakt in de Champions League. Titelverdediger Chelsea was op Stamford Bridge veel sterk voor de Italiaanse kampioen (4-0). De media in Italië sparen Juve én De Ligt niet.

'Schaamteloos', kopt Tuttosport groot op de voorpagina. Juventus ging onderuit door goals van Trevoh Chalobah, Reece James, Callum Hudson-Odoi en Timo Werner. 'Het spel was niet om aan te gluren', klinkt het. 'Klein Juventus', meldt Corriere dello Sport. La Gazzetta dello Sport geeft de Oude Dame een collectieve 4 en spreekt van een rampzalige avond.

Ook De Ligt komt er slecht vanaf, al kregen veel teamgenoten lagere beoordelingen. 'Het was een lijdensweg voor de Nederlander', schrijft Tuttosport in het spelersrapport. Mediaset geeft ook een 5. 'Het was moeilijk om overeind te blijven in de Chelsea-storm. Fysiek kent De Ligt geen grenzen, maar technisch heeft hij nog veel te leren.'

Corriere dello Sport stelt juist dat De Ligt fysiek tekortschoot. 'Keer op keer werd hij geklopt in de lucht, terwijl hij daar normaal gesproken domineert.' De Oranje-international krijgt een 5,5 en hetzelfde cijfer komt van Tuttomercatoweb. 'Het lijkt paradoxaal, gezien de score, maar de Juventus-defensie maakte weinig fouten. De Ligt verrichtte alleen ook geen wonderen.'

Juventus was voor de wedstrijd tegen Chelsea al zeker van overwintering in de Champions League. De Italiaanse en Engelse grootmacht delen de koppositie met elk twaalf punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Chelsea. Juventus speelt over twee weken tegen Malmö FF, Chelsea treft Zenit Sint-Petersburg.