Ajax haalt Sparta-icoon naar Amsterdam: Ook andere clubs hadden interesse

Ajax haalt Sparta-icoon naar Amsterdam: "Ook andere clubs hadden interesse"

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 13:14wo 24-11-2021 om 13:14

Dolf Roks (58) heeft na zijn breuk met Sparta niet lang stilgezeten. Ajax heeft hem naar Amsterdam gehaald om de jeugdopleiding door te lichten.

Roks werd begin oktober op non-actief gesteld door Sparta, omdat het niet meer boterde met technisch directeur Henk van Stee. Die vond dat het niveau van de jeugdopleiding omhoog moet. Roks was zowel hoofd jeugdopleiding als trainer van Sparta O18. Hij werkte sinds 1986 (!) voor Sparta. Sinds zondag meldt Roks zich in Amsterdam.

"Ik licht de boven-, midden- en onderbouw van Ajax en de kwaliteiten van de jeugdopleiding van Ajax door om voor mezelf kennis te vergaren. Die kennis geef ik dan intern en extern door", vertelt Roks aan RTV Rijnmond. "Dat wil zeggen dat ik die kennis verspreid in het binnenland, buitenland en op online-gebied."

Roks had voor ogen om tot het einde van zijn carrière bij Sparta te biljven, maar eenmaal vertrokken nam Ajax snel contact op. "De club kent mij al langer door de samenwerking die Sparta met Ajax heeft. Ook andere clubs hadden interesse. Het gaat dan vooral om binnenlandse clubs. Maar als Ajax komt, dan is het niet zo moeilijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws