Ajax-talenten geven goede voorbeeld en winnen van Besiktas na knotsgekke slotfase

24-11-2021 14:22 Laatste update: 14:27
22

Ajax O18 heeft woensdagmiddag een minimale overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Besiktas. Aanvoerder Amourricho van Axel Dongen maakte vanaf de strafschopstip de enige treffer van de wedstrijd.

Enkele uren voordat het 'grote' Ajax in actie komt tegen Besiktas, mochten de Amsterdamse talenten aantreden tegen de jeugdploeg van de Turkse kampioen. In de openingsfase  van het Youth League-duel kreeg Ajax O18 de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen: Van Axel Dongen ging in de zestien naar het gras, waardoor de bal op de stip ging. De zeventienjarige aanvaller ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 0-1.

Daarna ging het jeugdige Ajax op zoek naar de 0-2. De Amsterdammers zetten fel druk en kregen een aantal goede kansen, maar wisten in de eerste helft niet nog een keer te scoren. Vlak na de rust werd Besiktas sterker: de Turkse formatie kreeg twee goede mogelijkheden, maar Charlie Setford wist Ajax te behoeden voor een tegengoal.

Naarmate de tweede helft vorderde, kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Ajax kreeg nog een kans om de marge te verdubbelen, terwijl Besiktas opnieuw stuitte op Setford. Aanvaller Jaydon Banel moest het veld in de slotfase nog verlaten, omdat hij twee onhandige gele kaarten incasseerde. Ook Mateja Milovanovic (Ajax) en Besiktas-speler Necati Bilgic kregen nog rood. Dat had echter geen invloed op de einduitslag: het bleef 0-1.

Daarmee geven de talenten van Ajax dus het goede voorbeeld aan het eerste elftal, dat woensdagavond om 18.45 uur aftrapt tegen Besiktas. Ajax O18 staat nu eerste in zijn Youth League-poule, al komt achtervolger Borussia Dortmund later op de middag nog in actie.