Schmidt lovend bij PSV: 'Ben blij met hem: hij zorgt voor goede balans'

Schmidt lovend bij PSV: 'Ben blij met hem: hij zorgt voor goede balans'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 14:39wo 24-11-2021 om 14:39

Roger Schmidt is blij met Érick Gutiérrez bij PSV. De Duitse coach ziet dat Guti zichzelf laat zien en zorgt voor balans op het Eindhovense middenveld.

Doordat Marco van Ginkel en Davy Pröpper met pijntjes kampten, kreeg Gutiérrez een aantal weken geleden de kans bij PSV. Inmiddels zitten Van Ginkel en Pröpper weer bij de selectie, maar de Mexicaan heeft zijn basisplek behouden. Op de persconferentie voor het duel met Sturm Graz vertelt Schmidt over Gutiérrez. "Hij heeft nu drie wedstrijden op rij laten zien dat hij een erg goede speler is. Hij zorgt samen met Ibrahim (Sangaré, red.) voor een erg goede balans op ons middenveld."

Schmidt legt vervolgens uit dat PSV sterk is in balbezit en dat de ploeg de bal ook snel terug kan veroveren. "Guti geeft ons die kwaliteiten en balans", stelt de oefenmeester. "Ik ben dus blij met hem."

Vervolgens vertelt Schmidt over de wedstrijd tegen Vitesse van afgelopen weekend, waar hij dingen zag die hem bevielen. "Ik had het gevoel dat alle spelers erg scherp waren zodat we geen tegengoals konden incasseren. Natuurlijk gingen we voor de derde treffer, maar we waren ook erg scherp in de verdediging. Ik zag dat er zaterdag meer motivatie en verantwoordelijkheid aanwezig was in de ploeg, om te denken aan het verdedigen. Dat is een goede stap voorwaarts."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws