Breaking news

Officieel: Rangnick tot einde seizoen manager Man United na ontslag Solskjaer

Götze heeft verklaring voor minder blessureleed: 'Moest wennen, voel me nu beter'

Götze heeft verklaring voor minder blessureleed: 'Moest wennen, voel me nu beter'

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 15:36wo 24-11-2021 om 15:36

Mario Götze denkt te weten waarom hij tot dusver minder last heeft van blessureleed dit seizoen. De Duitse spelmaker is er weer aan gewend om veel wedstrijden te spelen en zit beter in zijn vel.

Vorig seizoen moest Götze veel wedstrijden missen bij PSV door spierblessures. Ook in deze voetbaljaargang kampte de international al met kwetsuren, maar hij hoefde pas drie duels helemaal te laten schieten. Götze legt uit waarom het dit seizoen beter gaat met zijn fysieke gesteldheid. "In het seizoen voordat ik hierheen kwam, speelde ik niet veel", legt hij uit tegenover SBS.

"In de vorige voetbaljaargang speelde ik wel erg veel en moest ik wennen aan de nieuwe situatie qua speeltijd", gaat Götze verder. "Dit seizoen voel ik me comfortabeler. Ik voel me een stuk beter op zowel fysiek als mentaal vlak."

In 2017 liep Götze een stofwisselingsziekte op, waardoor hij sneller geblesseerd kan raken. De creatieveling zegt dat hij daar nu niet anders mee omgaat. "Nee, je moet het grotere plaatje bekijken. We speelden vorig jaar veel wedstrijden, net als dit seizoen. Ik voel me nu erg goed en dat is het belangrijkste. Ik ben er nu aan gewend om drie wedstrijden in de week te spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws