Babel: 'Zag hem als grote oom bij Liverpool, maar hij liet mij aan m'n lot over'

Babel: 'Zag hem als grote oom bij Liverpool, maar hij liet mij aan m'n lot over'

24-11-2021 17:10 Laatste update: 17:39
67

Ryan Babel denkt dat hij wellicht meer uit zijn loopbaan had kunnen halen als hij bij Liverpool een manager als Jürgen Klopp had gehad. Volgens de 69-voudig Oranje-international had Rafael Benítez destijds nauwelijks oog voor hem.

In 2007 maakte Babel als twintigjarige de overstap van Ajax naar Liverpool voor zeventien miljoen euro. Hij verbleef drieënhalf jaar op Anfield, maar van een band met de Spaanse manager was geen sprake. "Ik vond het een vreemde relatie, want toen hij mij aantrok zag ik hem als een grote oom die mij een kans wilde geven en mij wilde helpen om te slagen", zegt de aanvaller tegen The Guardian. "Maar toen liet hij mij volledig aan mijn lot over."

Babel vertelt dat Benítez vooral oog had voor wat hij niet goed deed, maar hem geen handvaten gaf om zich te verbeteren. "Ik was erg jong en had gewoon wat begeleiding nodig. Ik wil de coach er niet de schuld van geven dat ik er niet alles heb uitgehaald bij Liverpool, maar ik denk dat hij meer had kunnen betekenen qua begeleiding en steun. Het voelde alsof hij niet genoeg energie stak in een jonge speler, dat is nu heel anders met Jürgen Klopp. Daar ben ik heel jaloers op."

"Ik was destijds één van de talenten in Europa waar mensen verwachtingen van hadden en helaas heb ik mijn potentie niet waargemaakt in de ogen van veel mensen", vervolgt Babel. "Als ik nu terugkijk, dan had ik met de juiste begeleiding misschien veel beter kunnen worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie