Lang's Club Brugge wordt zoekgespeeld, Man City verslaat PSG

24-11-2021 22:51 Laatste update: 22:58
51

Met nog één speelronde te gaan is het bijzonder spannend in de diverse Champions League-groepen. Club Brugge moet in de laatste wedstrijd zien te stunten om Europees te overwinteren

Groep A
Club Brugge - Leipzig 0-5
Club Brugge begon nog sterk met een zege op RB Leipzig en een remise tegen Manchester City, maar staat inmiddels weer onderaan in Groep A. De Belgische topclub werd al door Manchester City op een hoop geveegd en ook Leipzig was een maatje te groot. Het werd 0-4 in Brugge.

De eindstand werd al voor de rust bereikt. Christopher Nkunku scoorde na twaalf minuten, waarna Emil Forsberg vanaf de stip voor 0-2 zorgde. Brian Brobbey was daar in positieve zin bij betrokken: hij versierde de strafschop. Daardoor was de situatie al niet meer houdbaar voor Club Brugge, dat geen schijn van kans maakte. Voor rust werd het nog 0-3 door André Silva en 0-4 door (opnieuw) Forsberg.

Club Brugge, met Noa Lang in de basis, probeerde de rug in de tweede helft nog te rechten, maar kwam niet meer in de buurt van een doelpunt. Voor Leipzig ontbrak de noodzaak. Nkunku maakte er in blessuretijd nog 0-5 van.

Door de winst klimt Leipzig over Club Brugge heen. De Belgen nemen het in de laatste wedstrijd op tegen Paris Saint-Germain.

Manchester City - Paris Saint-Germain 2-1
In een waar spektakelstuk heeft Manchester City tegen Paris Saint-Germain aan het langste eind getrokken. De score doet misschien anders vermoeden, maar de Engelsen gaven een masterclass tegen de Fransen: 2-1.

PSG werd in de eerste helft weggespeeld door Man City, dat de kansen maar niet afmaakte. Het had voor rust 4-0 kunnen staan, maar Rodri, Riyah Mahrez, Ilkay Gündögan en Kevin De Bruyne misten kansen op een doelpunt. Het is een wonder dat PSG de rust haalde zonder tegendoelpunt. Man City was op alle fronten beter.

Geheel tegen de verhouding in nam PSG na rust de leiding. Een verzorgde aanval werd uiteindelijk afgerond door Kylian Mbappé, na een voorzet van Lionel Messi. Man City was even van slag, maar niet voor lang. Na ruim een uur spelen benutte Raheem Sterling een niet te missen kans en kon PSG weer opnieuw beginnen.

De ploeg van de geplaagde Mauricio Pochettino ging uiteindelijk de bietenbrug op in Manchester City: Gabriel Jesus rondde een fantastische aanval af en bezorgt Man City daarmee de groepswinst.

Groep B
Liverpool - FC Porto 2-0
Liverpool is hard op weg om ongeschonden de groepsfase door te komen. FC Porto verloor al in eigen huis en ging ook op Anfield onderuit: 2-0. Liverpool is al door en dus stond er naast een drie miljoen euro aan winstpremie en de eer niets op het spel. De ploeg van Jürgen Klopp worstelde lang met Porto, maar nam in de tweede helft afstand.

Een afvallende bal werd door Thiago Alcantara heerlijk op de pantoffel genomen: 1-0. De beslissing viel twintig minuten voor tijd via Mohamed Salah. Het is de vraag wie er na Liverpool doorgaat. FC Porto (vijf punten), AC Milan en Atlético Madrid (vier punten) gaan dat in de laatste speelronde bepalen.

Atlético - AC Milan 0-1
Milan heeft in de slotminuten de volle buit gepakt bij Atlético Madrid en doet weer helemaal mee om Champions League-overwintering. Bij een nederlaag zou dat een kansloos verhaal zijn geweest. De eerste helft was niet om aan te zien, maar de tweede helft maakte een hoop goed.

Rodrigo De Paul kreeg een kwartier voor tijd de grootste kans op een doelpunt. Zlatan Ibrahimovic (40) werd knap onschadelijk gemaakt door de verdedigers van Atlético. Trainer Diego Simeone wisselde om een zege te forceren, maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus.

Drie minuten voor tijd bezorgde Junior Messias Milan de zege in het Wanda Metropolitano. Daardoor wordt Groep B op de laatste speeldag beslist.

Groep D

Sheriff Tiraspol - Real Madrid 0-3
Real Madrid gaat samen met Internazionale naar de volgende ronde van de Champions League. De Madrilenen revancheerden zich tegen Sheriff Tiraspol voor de nederlaag in de eerste wedstrijd: 0-3.

De goals werden gemaakt door David Alaba, Toni Kroos en Karim Benzema. Real Madrid en Inter spelen over twee weken om de groepswinst.