Sporting wint dik van BVB, duwt Duitsers naar Europa League en gaat met Ajax mee

Sporting wint dik van BVB, duwt Duitsers naar Europa League en gaat met Ajax mee

Gepubliceerd: woensdag 24 november 2021 om 22:54wo 24-11-2021 om 22:54

De kaarten in de Champions League-poule van Ajax zijn na vijf speelrondes geschud. Sporting Portugal gaat met Ajax mee naar de knock-outfase: de regerend landskampioen van Portugal dirigeert Borussia Dortmund naar de Europa League, na een eclatante 3-1 zege op BVB, wiens eer werd gered door Donyell Malen.

Dortmund had eind september met 1-0 van Sporting gewonnen en beide teams stonden bij aanvang in punten gelijk. Als het niet 1-0 voor de thuisploeg of gelijkspel zou worden, zou de tweestrijd dus al op onderling resultaat beslist zijn. Beide teams hielden een half uur lang gelijke tred, maar daarna deelde Sporting twee mokerslagen achter elkaar uit. Pedro Gonçalves tikte na een slippertje van Nico Schulz de 1-0 binnen en zorgde met een streep van afstand ook voor de 2-0.

Dortmund kon zich een 2-1 nederlaag nog permitteren, maar in de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de Duitsers. Emre Can kreeg in de slotfase rood na een opstootje, even later ging de bal op de stip na een overtreding van Dan-Axel Zagadou. Doeman Gregor Kobel voorkwam dat Gonçalves vanaf de stip zijn hattrick volmaakte, maar Pedro Porro sloeg in de rebound alsnog toe: 3-0. De 3-1 van Malen in de extra tijd gaf Dortmund nog extra hoop, maar de treffer van de Oranje-international kwam te laat.

Met nog één speelronde voor de boeg is het al duidelijk hoe de plekken één tot vier verdeeld zullen worden in Champions League-groep C: Dortmund kan hooguit nog in punten gelijk komen met nummer twee Sporting. De wedstrijden Ajax-Sporting en Borussia Dortmund-Besiktas van 7 december gaan alleen nog maar om het prestige, de wedstrijdpremies en de coëfficiënten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws