Levchenko over Duitse corona-ingrepen: Gaat in Nederland niet gebeuren

Levchenko over Duitse corona-ingrepen: "Gaat in Nederland niet gebeuren"

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 07:55do 25-11-2021 om 07:55

Ook het profvoetbal ontkomt niet aan de oplopende besmettingscijfers in Nederland: Feyenoord-doelman Justin Bijlow en PSV-back Philipp Max zijn de meest recente voorbeelden van positief geteste voetballers. VVCS-voorman Evgeniy Levchenko weet dat de meeste profs gevaccineerd zijn, maar wil geen maatregelen nemen tegen ongevaccineerde voetballers.

In Duitsland is die discussie onlangs opgelaaid. Clubs als Hertha BSC, Union Berlin en Bayern München betalen hun ongevaccineerde spelers tijdelijk niet uit, zolang ze in quarantaine moeten. "Het idee alleen al is schandalig", laat Levchenko namens de spelersvakbond weten aan het Algemeen Dagblad. "Als club moet je een veilige basis bieden aan je spelers, ook aan ongevaccineerde spelers. Met dit soort maatregelen stoot je ze alleen maar van je af. Zeer onwenselijk. Dat gaat in Nederland niet gebeuren."

Waar vorig seizoen alle spelers nog getest werden voor de wedstrijden, is dat dit seizoen alleen het geval met ongevaccineerde spelers. De besmettingen blijven echter binnen de perken, stelt Levchenko na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart. "Edwin geeft aan dat de situatie op dit moment niet alarmerend is. Het aantal coronabesmettingen bij clubs is uitermate laag. Dat is een groot compliment waard aan de bedrijfstak. We zien op dit moment dan ook geen reden om het beleid te veranderen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws