Club Brugge likt wonden: 'In Leipzig was Lang linksback, we wilden ze pijn doen'

Club Brugge likt wonden: 'In Leipzig was Lang linksback, we wilden ze pijn doen'

25-11-2021 08:30
42

Het Nederlands getinte Club Brugge begon met vier punten tegen Paris Saint-Germain en RB Leipzig uitstekend aan zijn Champions League-campagne, maar is na een ontluisterende 0-5 nederlaag tegen RB Leipzig terug bij af. Trainer Philippe Clement stak na afloop de hand in eigen boezem.

Blauw-Zwart had zijn formatie omgegooid: drie centrale verdedigers, Bas Dost en Noa Lang voorin en Ruud Vormer op de bank, zeer tegen de zin van het thuispubliek. "We wilden onze aanvallende mensen voorin houden met Charles (De Ketelaere, red.) en Bas. In Leipzig (Club Brugge won eind september nog met 1-2 bij Die Roten Bullen, red.) heeft Noa de tweede helft meer op de linksback gespeeld. We hebben ons aangepast om hen pijn te doen", aldus Clement na afloop tijdens de persconferentie.

Die omzettingen pakten echter totaal verkeerd uit, concludeerde hij ook al in gesprek met VTM. "In Leipzig hebben we het goed gedaan, hier hebben we het niet goed gedaan, zeker in de eerste helft niet", doelde Clement op de 0-4 achterstand bij rust. "Of ik de schuld op me neem? Ja, natuurlijk. Dat is altijd de coach, ik ben degene die de namen zet en de tactiek bepaalt, dat is uiteraard voor mijn rekening."

Overwinteren in de Europa League is nu het hoogst haalbare voor Club Brugge, maar dan moet het in de laatste poulewedstrijd tegen Paris Saint-Germain een beter resultaat boeken dan RB Leipzig tegen Manchester City doet. Beide clubs staan in punten gelijk, maar Leipzig is na woensdagavond in het voordeel qua onderling resultaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s