Van der Vaart haalt uit naar wandelende Messi: 'Schaam je je niet?'

Van der Vaart haalt uit naar wandelende Messi: 'Schaam je je niet?'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 12:18do 25-11-2021 om 12:18

Rafael van der Vaart heeft het een beetje gehad met Lionel Messi. De 109-voudig Oranje-international kraakt de instelling van de Argentijnse ster van Paris Saint-Germain.

"Ik word er verdrietig van", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ik vind er geen reet aan om naar te kijken. Messi is heel erg zoekende, hij wil alles doen. Als hij niet scoort of geen assist geeft, is het voor hem een hele slechte wedstrijd. Neymar heeft dat veel meer, die open blik, en die geeft veel meer. Mbappé heeft dat ook. Op de een of andere manier past het nog niet helemaal."

"De trainer (Mauricio Pochettino, red.) wisselt hem ook gewoon, dat vind ik wel mooi, maar dan is hij wel bijna meteen ontslagen. Als hij hem nog een keer wisselt, is het klaar", grapt de oud-Ajacied, die een groot verschil ziet met Cristiano Ronaldo. "Ik weet dat ze heel moeilijk te vergelijken zijn, maar Ronaldo is aan het vechten en wil de ploeg echt naar een ander niveau tillen."

"Messi is aan het wandelen", aldus Van der Vaart. "Dan denk ik: schaam je je niet? Je schaamt je toch voor je medespelers? Je wandelt door een cirkel en iedereen loopt je voorbij. Ik begin me gewoon te ergeren aan Messi. En dat is jammer, want zoiets wordt nooit meer geboren. Bij Ronald Koeman begon dat al bij FC Barcelona. Werkweigering was het eigenlijk, dat hoort niet bij zo'n speler. Het is een kwestie van 'wil hij of wil hij niet'."

Met Messi verloor PSG woensdag met 2-1 van Manchester City. De Parijzenaars gaan daardoor als nummer twee door naar de achtste finale van de Champions League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws