Wijndal geeft bijnaam: 'Grappig, maar ik ben lang niet zo goed als Ter Stegen'

Wijndal geeft bijnaam: 'Grappig, maar ik ben lang niet zo goed als Ter Stegen'

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 17:12do 25-11-2021 om 17:12

Peter Vindahl wordt bij AZ vergeleken met Marc-André ter Stegen. De Deense doelman heeft volgens Owen Wijndal, linksback en aanvoerder van de Alkmaarders, dezelfde stijl van keepen.

Het balgevoel van Ter Stegen ziet Wijndal terug bij Vindahl, die moet lachen als de bijnaam ter sprake komt. "Owen is een grappige gozer", zegt de doelman tegen Voetbal International. "Ik ben natuurlijk lang niet zo goed als Ter Stegen, maar je zou wel kunnen zeggen dat we als keepers over vergelijkbare kenmerken beschikken."

Net als de Duitser was ook Vindahl vroeger veldspeler en kan hij uitstekend meevoetballen.  "Ter Stegen is misschien wel de beste ter wereld", weet ook de AZ-goalie. "Zijn voetenwerk is ongelooflijk, zowel met links als rechts. En zijn reactievermogen is ook fantastisch. Hij is het perfecte voorbeeld van de moderne doelman."

De Deen neemt Ter Stegen dan ook als voorbeeld voor zijn eigen ontwikkeling. "We worden steeds meer onderdeel van het spel. Door bij te dragen aan de opbouw van achteruit, door de ruimtes achter de defensie te bespelen en dieptepasses van de tegenstander te onderscheppen. Dat zal in de toekomst alleen nog maar verder toenemen. Ik wil mezelf in de voorste linie van die ontwikkeling profileren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws