'Politie staat paraat: Nederlandse hooligans staan Ántwerp-fans bij in Duitsland'

'Politie staat paraat: Nederlandse hooligans staan Ántwerp-fans bij in Duitsland'

25-11-2021 18:23
80

Royal Antwerp FC neemt het op in en tegen Frankfurt en de fans van de Belgische traditieclub hebben naar verluidt snode plannen. Er wordt een wraakactie gevreesd nadat Duitse hooligans voor de heenwedstrijd het supporterscafé hebben vernield. Voor de return zouden Nederlandse hooligans hun steun aan Antwerp hebben toegezegd

Er werden zo’n 1.750 kaarten verkocht en de meeste supporters gaan gewoon met de auto of bus om een leuke wedstrijd te zien, weet Het Nieuwsblad. Dat is echter niet het plan van alle aanwezigen: een delegatie hooligans zou wraak willen nemen na de aanval van de Frankfurt-fans voor de heenwedstrijd op het Antwerpse supporterscafé. 

Verschillende collega’s van bevriende Belgische en Nederlandse harde kernen zouden aanwezig zijn om Antwerp te steunen in Duitsland en dus is er de hulp van Nederlandse politie en 'hooliganspotters' ingeroepen. Het is niet duidelijk waar de harde kernen hebben afgesproken. De kerstmarkt in Frankfurt is alvast de gekozen plek voor de Antwerp-fans als verzamelpunt. Er stonden al tientallen politieauto's opgesteld in de buurt van de kerstmarkt.