Vitesse houdt op knappe wijze een punt over aan knotsgek duel met Rennes

Vitesse houdt op knappe wijze een punt over aan knotsgek duel met Rennes

Gepubliceerd: donderdag 25 november 2021 om 20:35do 25-11-2021 om 20:35

Laatste update: donderdag 25 november 2021 om 20:55do 25-11-2021 om 20:55

Vitesse heeft een punt overgehouden aan een knotsgek duel bij Stade Rennais. De Arnhemmers waren sterk, maar keken lang tegen een achterstand aan. Uiteindelijk wist Loïs Openda nog laat de 3-3 te maken.

Bij Vitesse begon Eli Dasa verrassend genoeg op de bank in Frankrijk: de rechtsback kwam te laat bij een teambespreking. Bij het vorige Conference League-duel van Vitesse, op bezoek bij Tottenham Hotspur, gebeurde iets soortgelijks: Loïs Openda kwam toen niet op tijd.

Het duel met Rennes begon niet goed voor de bezoekers: na negen minuten stond het al 1-0, door een treffer van Laborde. Vitesse-verdediger Jacob Rasmussen zag er slecht uit bij de tegentreffer. Een half uur later ging het opnieuw mis voor de ploeg van Letsch. Laborde maakte zijn tweede van de avond, terwijl de Vitesse-spelers boos achterbleven. Zij meenden namelijk dat er sprake was van buitenspel. De grensrechter twijfelde even, maar de treffer werd uiteindelijk goedgekeurd.

Vlak voor rust wist Vitesse echter nog wat terug te doen in het Roazhon Park: Daan Huisman besloot om van afstand uit te halen en maakte zo de 2-1. Na de rust werd de nummer vijf van de Eredivisie steeds sterker. Toch wist Rennes de marge te vergroten tot twee, doordat Laborde zijn derde treffer van de avond maakte. 

Vitesse gaf de hoop nog niet op. Een kwartier voor tijd leverde dat zelfs de aansluitingstreffer op. Thomas Buitink was alert en pikte een mislukt schot van Maximilian Wittek op. De spits rondde goed af: 3-2. Daarna zette Vitesse een slotoffensief in. De Arnhemmers kregen een aantal goede mogelijkheden, maar leken niet meer tot scoren te komen. In de negentigste minuut knalde Openda echter de 3-3 binnen, waardoor Vitesse met een punt terugkeert naar Nederland.

Vitesse heeft nog alle kans op overwintering in de Conference League. Concurrent Tottenham Hotspur verloor namelijk op bezoek bij NS Mura (2-1). Als Vitesse over twee weken ruim wint van de Sloveense club, dan is de ploeg van Letsch door en schakelt het The Spurs uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws