Vitesse-rapport: uitblinkers in voorhoede, inbrengen Buitink gouden zet Letsch

25-11-2021 20:57 Laatste update: 22:39
20

Vitesse heeft zichzelf verdiend beloond op bezoek bij Stade Rennais. De Arnhemmers mogen blijven dromen van de knock-outfase van de Conference League na een 3-3 gelijkspel in Frankrijk. De Vitesse-aanval bezorgde de verdediging van Rennes kopzorgen.

Jeroen Houwen – 6,5: Stond onder de Vitesse-lat door de schorsing van eerste keus Markus Schubert en kreeg al snel een bal om zijn oren in de korte hoek. Bij de tweede en derde treffer van Laborde had hij geen enkele kans, maar hij wist zich in het restant van de wedstrijd prima staande te houden. Prima optreden van de sluitpost.

Romaric Yapi – 5: Kwam in de eerste helft 45 keer aan de bal, maar leverde hem vervolgens 19 keer in bij een tegenstander. Het is een understatement om te zeggen dat Yapi nog niet helemaal op het niveau van Dasa zit, die door trainer Letsch buiten de basis werd gelaten omdat hij te laat kwam voor de bespreking.

Jacob Rasmussen – 4,5: Speelde een van zijn mindere wedstrijden in het shirt van Vitesse. Gaf Rennes de 1-0 op een presenteerblaadje met een verkeerde pass in de richting van Bazoer en had het verdedigend een aantal keer zeer lastig met de rappe Rennes-aanvallers, hetgeen resulteerde in een gele prent.

Alois Oroz – 6: Ging met de zware taak het veld op om de positie van de geschorste Danilho Doekhi over te nemen, maar deed dat redelijk. Had het, net als de volledige Vitesse-defensie lastig in de beginfase, maar herpakte zich daarna prima.

Riechedly Bazoer – 6,5: Speelde een ongelukkige rol bij de 1-0 van Rennes: hij kon net niet bij de matige pass van Rasmussen. Leverde wel de nodige strijd en liet zien voetballend het verschil te maken. Zo zette hij Buitink een keer met een geweldige pass voor het doel van de tegenstander en meldde hij zich vaak op de helft van de tegenstander.

Maximilian Wittek – 6,5: De fanatieke Duitser stoomde ook tegen Rennes op langs de linkerkant van het veld, maar kon ditmaal niet beslissend zijn. Probeerde het wel een keer van afstand, maar zijn pegel vloog net over. In de tweede helft had hij het erg lastig met voormalig Ajax-target Sulemana.

Sondre Tronstad – 6: Speelde een negatieve rol bij de tweede treffer van Rennes, maar liet vervolgens wel zien waarom hij zo belangrijk is op het middenveld van Vitesse. Bracht rust en overzicht.

Matús Bero – 6: Zoals altijd vechtend voor elke meter. Nam zijn ploeggenoten qua inzet op sleeptouw, maar daar bleef het bij. Op de helft van Rennes kon hij het verschil niet maken.

Yann Gboho – 5,5: Vitesse huurt Gboho van Rennes, maar de middenvelder kon zich tegen zijn Franse ploeg niet bewijzen. Speelde een onzichtbare eerste helft en bleef na de rust in de kleedkamer achter.

Loïs Openda – 7: Was een plaag voor de defensie van Rennes. Vergat zichzelf in eerste instantie te belonen, want kansen waren er voldoende. Maar wat maakt het uit als je vlak voor tijd de 3-3 maakt?

Daan Huisman – 7: Speelde constant op het randje van buitenspel en bracht Vitesse vlak voor rust weer helemaal terug in de wedstrijd met een goed schot van afstand. Voetbalde zich helemaal leeg en werd vlak voor tijd gewisseld. Prima wedstrijd.

Invallers:

Thomas Buitink – 7: Kwam na de rust binnen de lijnen voor Gboho en bewees zijn waarde. De Rennes-verdedigers hadden hun handen vol aan de ijverige aanvaller, die Vitesse met nog een kwartier te spelen terugbracht in de wedstrijd met de 3-2.

Eli Dasa – 6,5: Kwam te laat voor de wedstrijdbespreking en moest daarom op de bank beginnen. Hij benadeelde daarmee zijn eigen elftal, want de Israëliër is een paar klassen beter dan zijn vervanger Yapi.

Million Manhoef – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Nikolai Baden Frederiksen – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer:
Thomas Letsch – 7: Koos ervoor om Dasa buiten de lijnen te laten vanwege disciplinaire redenen. Zag dat Vitesse het in de eerste helft erg moeilijk had, maar mede door het inbrengen van Buitink en Dasa kwamen de Arnhemmers beter in de wedstrijd en wist het een razend knap punt uit het vuur te slepen.