'Dessers-wedstrijd' maakt Tsjechische tongen los: 'Slavia werd niet geholpen'

25-11-2021 22:16
32

Ook in Tsjechië is Cyriel Dessers het onderwerp van gesprek. De Nigeriaans international was goed voor twee goals tegen Slavia Praag, waarvan hij er één diep in blessuretijd maakte. Daardoor gaat Feyenoord naar de achtste finale van de Conference League.

Idnes spreekt van een 'Dessers-wedstrijd' na de twee goals van de spits. 'Feyenoord, aangemoedigd door zo'n tweeënhalfduizend uitfans, begon actiever aan de wedstrijd. Slavia opende echter de score.' Daarna richt het Tsjechische medium zijn pijlen op Dessers. 'Al in de achttiende minuut moest Feyenoord-spits Linssen het veld verlaten. Zijn vervanger Dessers was erg actief en maakte vrij snel de gelijkmaker.' De Nigeriaans international zou uiteindelijk ook de winnende treffer maken, maar daar gaat Idnes niet diep op in.

'In de wedstrijd tegen Feyenoord wist Slavia zijn voorsprong niet vast te houden na een powerplay', stelt Aktuálne. De krant geeft vervolgens een feitelijke samenvatting van de wedstrijd en gaat niet dieper in op opvallende zaken.

'Twee keer namen ze de leiding, twee keer verloren ze hem: de spelers van Slavia werden niet geholpen door een tweede helft van meer dan vijftig minuten en speelden met 2-2 gelijk tegen Feyenoord', schrijft iSport. Hoewel Slavia op voorsprong stond na de reguliere speeltijd, moest het de punten delen door een tweede treffer van Cyriel Dessers.'