PSV rekent simpel af met zwak Sturm Graz en heeft het voordeel op de slotdag

25-11-2021 22:51
83

PSV kan nog altijd de knock-outfase van de Europa League bereiken. De formatie van trainer Roger Schmidt deed tegen Sturm Graz wat het moest doen en stuurde de zwakke Oostenrijkers met een 2-0 nederlaag terug naar huis.

De PSV-fans die vlak buiten het Philips Stadion op de telefoonschermen meekeken, zullen gezien hebben dat hun ploeg geen moment de indruk wekte dat er geen overwinning geboekt zou worden. Het balbezit was voor de Eindhovenaren, de kansen waren voor Carlos Vinícius en alleen de doelpunten bleven een tijdje uit. Pas vlak voor de rust was het raak.

De scheidsrechter legde de bal op de stip na een overtreding op Mario Götze en dus mocht Vinícius aanleggen vanaf elf meter. Ondanks dat de Braziliaanse spits zeer matig inschoot, kon de keeper van Sturm Graz de bal niet keren en kwam de ploeg van Schmidt daarmee dik verdiend op 1-0.

Ook na rust konden de gasten uit Oostenrijk geen potten breken en bleef PSV eenvoudig overeind. Het was wachten op de 2-0 en die viel na 55 minuten dan ook. Het voorbereidende werk van Ritsu Doan was bijzonder fraai en het afronden van Bruma kon als koelbloedig getypeerd worden, waardoor de marge werd verdubbeld en de wedstrijd gespeeld was. PSV kwam niet meer in de problemen en zag zelf nog een goal van Yorbe Vertessen afgekeurd worden.

PSV stijgt nu naar plek twee in poule B van de Europa League. Op de slotdag zal het in een direct duel met Real Sociedad uit gaan maken welke ploeg met AS Monaco meegaat naar de volgende ronde van de Europa League en welke ploeg na de jaarwisseling in de Conference League moet instromen. De Eindhovenaren hebben genoeg aan een punt in Anoeta om tweede te worden en zouden met wat geluk zelfs nog groepswinnaar kunnen worden.