Spelersrapport: Vindahl blundert ondanks rustige avond, AZ imponeert niet

25-11-2021 23:03 Laatste update: 23:15
10

AZ heeft met het 1-1 gelijkspel waar het voor gekomen is op bezoek in Tsjechië. Voetballend was het allemaal niet bijzonder tegen een fel spelend Jablonec, maar na een vroege flater van Peter Vindahl wist het de groepswinst alsnog veilig te stellen.

Peter Vindahl – 5: Moet Marco Bizot doen vergeten in Alkmaar, maar dat lukt hem vooralsnog niet. Ging bij de 1-0 van Jablonec knullig in de fout. Het leek erop dat hij dacht dat de kopbal van Kratochvíl over de lat zou gaan, maar dat dat was niet het geval. Kreeg na de 1-0 vrijwel niets meer te doen.

Aslak Fonn Witry – 6: Een degelijk optreden van de rechtsback, die mocht opdraven in plaats van Sugawara. Aanvallend niet veel gebracht, maar achterin ook nauwelijks op fouten te betrappen.

Pantelis Hatzidiakos – 6: Kende een vrij rustige avond en deed zijn werk na de openingstreffer van Jablonec naar behoren.

Bruno Martins Indi – 6: We kunnen er lang en kort over zijn, maar ook voor Bruno Martins Indi was het na de eerste treffer een rustige wedstrijd. Schoof een aantal keer goed op richting de helft van Jablonec.

Owen Wijndal – 6: De AZ-aanvoerder irriteerde zich duidelijk aan het irritante spel van de Tsjechische tegenstander. Werd een aantal keer venijnig aangepakt en in de tweede helft moest hij een vervelende overtreding incasseren. Verdedigend bleef hij simpel overeind.

Fredrik Midtsjö – 6,5: Bracht de rust op het AZ-middenveld. Zag collega's De Wit en Clasie al snel geel pakken, maar de Noor was nauwelijks op fouten te betrappen. Zeer degelijk.

Jordy Clasie – 6: Herpakte zich na een wat slordige beginfase goed en deed wat hij moest doen op het AZ-middenveld.

Dani de Wit – 5,5: Kreeg een snelle gele kaart en maakte een erg geïrriteerde indruk. Het was niet de beste wedstrijd van de middenvelder, die de bal veel te vaak inleverde bij een tegenstander.

Hakon Evjen – 6,5: Wanneer we het wat onwennige begin niet meetellen, deed hij het naar behoren. Pikte vlak voor rust zijn doelpuntje mee en bracht AZ daarmee naast Jablonec. Werd in de tweede helft uit de wedstrijd getrapt door Zeleny, die donkerpaars verdiende maar geel kreeg.

Vangelis Pavlidis – 6: Was wat ongelukkig in zijn aannames, maar speelde een zeer belangrijke rol bij de 1-1 van Evjen. Legde de bal op een presenteerblaadje voor zijn ploeggenoot. Werkte hard.

Jesper Karlsson – 6: Was qua acties de gevaarlijkste in de AZ-voorhoede in de eerste helft, net zoals het hele seizoen eigenlijk al. In het tweede bedrijf deed hij het rustiger aan en zagen we hem niet veel meer.

Invallers:
Tijjani Reijnders – 6: Kwam na 63 minuten spelen binnen de lijnen voor Evjen, liet een aantal keer zien over een uitstekende techniek te beslissen, maar daar bleef het ook wel bij.

Yuki Sugawara – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Albert Gudmundsson – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Zakaria Aboukhlal – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer:
Pascal Jansen – 6: Heeft moeite om AZ écht aan het draaien te krijgen dit seizoen. Voerde wijzigingen door met Witry en Evjen en zag uiteindelijk hoe zijn ploeg deed wat het moest doen. Door het gelijkspel is de groepswinst binnen.