Van Bronckhorst en Bosz vieren EL-feestje, taaie Noren nog steeds boven Roma

Van Bronckhorst en Bosz vieren EL-feestje, taaie Noren nog steeds boven Roma

25-11-2021 23:16
7

Giovanni van Bronckhorst heeft zijn officiële debuut als trainer van Rangers luister bijgezet met een overwinning. Dankzij de 2-0 zege op Sparta Praag zijn The Gers zeker van overwintering in de Europa League.

Europa League: Nederlandse trainers vieren feest
Voor Van Bronckhorst was zijn eerste duel als trainer van Rangers meteen een speciale, want met een overwinning op Sparta Praag kon hij een ticket voor de volgende ronde van de Europa League boeken. Dankzij Alfredo Morelos kwam die overwinning er ook: de spits scoorde twee keer en maakte dat zijn ploeg met een 2-0 overwinning als nummer twee naar de tussenronde gaat. Olympique Lyon is de onbetwiste nummer één in die poule.

Dat is het team van Peter Bosz, die zag hoe zijn Lyon terugkwam van een 1-0 achterstand tegen het al uitgeschakelde Bröndby. Mikael Uhre maakte de openingstreffer, maar twee goals van Rayan Cherki zetten OL op het goede spoor. Na de 1-3 van Islam Slimani was het duel gespeeld. Lyon is met vijftien uit vijf nog ongeslagen en zal als groepswinnaar naar de laatste zestien van de Europa League gaan.

In de groep van PSV verzekerde AS Monaco zich van de eerste plaats in de poule door thuis met 2-1 van Real Sociedad te winnen. Kevin Volland scoorde na een half uur spelen, maar dat lokte meteen een antwoord van Alexander Isak uit. De Zweed maakte gelijk en ook die tussenstand verdween snel weer van het bord. Youssouf Fofana zette na 37 minuten de 2-1 op het scorebord en in die tussenstand kwam geen verandering meer.

Conference League: taaie Noren blijven verrassen
Het stuntelftal van Bodö/Glimt is na vijf wedstrijden nog altijd koploper in de Conference League-groep waar ook AS Roma in zit. De Noren wonnen thuis met 2-0 van CSKA Sofia door goals van Sondre Fet en Erik Botheim en staan één puntje voor op de Romeinse grootmacht, die simpel afrekende met Zorya Luhansk: 4-0. Roma en Bodö/Glimt zijn allebei al door en gaan op de slotdag uitmaken wie er als groepswinnaar direct naar de laatste zestien gaat.

AZ werd poulewinnaar in de Conference League door met 1-1 gelijk te spelen bij Jablonec en doordat Randers met 2-1 van CFR Cluj won. Alhaji Kamara en Simon Piesinger maakten een goal van Ciprian Deac ongedaan en dat maakt dat de Denen nu de beste papieren hebben om achter AZ tweede te worden. Zij hebben een punt meer dan Jablonec, maar spelen op de slotdag wel in Alkmaar. De Tsjechen treffen dan Cluj.

Overige Europa League-uitslagen
Spartak Moskou – Napoli 2-1
Rode Ster Belgrado – Ludogorets 1-0
Rapid Wien – West Ham United 0-2
Midtjylland – Braga 3-2
Lokomotiv Moskou – SS Lazio 0-3
Dinamo Zagreb – KRC Genk 1-1
Real Betis – Ferencváros 2-0
Galatasaray – Marseille 4-2
Leverkusen – Celtic 3-2
Olympiakos – Fenerbahçe 1-0
Leicester City – Legia Warschau 3-1
Eintracht Frankfurt – Antwerp 2-2

Overige Conference League-uitslagen
Kairat Almaty – FC Basel 2-3
Flora Tallinn – Partizan 1-0
Maccabi Haifa – Union Berlin 0-1
Slovan Bratislava – PAOK 0-0
Lincoln FC – Kopenhagen 0-4
HJK – Alashkert 1-0
Qarabag – Omonia 2-2
Anorthosis – Gent 1-0
Maccabi Tel-Aviv – LASK 0-1