Nieuws uit Zeist: oud-assistent van De Boer vertrekt ondanks doorlopend contract

Nieuws uit Zeist: oud-assistent van De Boer vertrekt ondanks doorlopend contract

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 11:13vr 26-11-2021 om 11:13

Assistent-trainer Maarten Stekelenburg vertrekt bij de KNVB. Na het EK was er geen plek in de staf van Louis van Gaal voor de 48-jarige Amsterdammer, waarna is besloten om zijn doorlopende contract eerder te beëndigen.

Stekelenburg had eigenlijk nog een verbintenis tot medio 2022 bij de KNVB. Hij was tot en met het EK van afgelopen zomer de assistent-trainer van Frank de Boer, maar de oud-trainer van onder meer Ajax en Internazionale vertrok na het teleurstellend verlopen toernooi. Van Gaal werd de nieuwe bondscoach, maar hij had geen plek voor Stekelenburg in zijn technische staf.

De KNVB heeft daarna samen met Stekelenburg gekeken naar een andere functie die hij kon bekleden. Die zoektoch liep op niets uit, waardoor Stekelenburg dus per direct vertrekt uit Zeist.

In de afgelopen acht jaar was Stekelenburg in meerdere rollen werkzaam bij de KNVB. Zo trainde hij meerdere jeugdteams en was hij ook assistent-trainer bij het grote Oranje. Het is nog niet duidelijk waar Stekelenburg nu aan de slag gaat.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws