Van 't Schip maakt via Instagram vertrek bekend: 'Voetbalvisies liepen uiteen'

Van 't Schip maakt via Instagram vertrek bekend: 'Voetbalvisies liepen uiteen'

26-11-2021 15:58
13

John van 't Schip is aan zijn laatste weken als bondscoach van Griekenland bezig. De oud-trainer van onder meer FC Twente en PEC Zwolle heeft via Instagram laten weten dat hij per 31 december samen met zijn assistenten zal vertrekken.

Van 't Schip stapte medio 2019 in, toen Griekenland midden in de kwalificatiecyclus voor het EK van 2020 zat. Uiteindelijk miste men dat toernooi door achter Italië en Finland als derde in de poule te eindigen. Ook tijdens het WK van 2022 zullen de Grieken niet van de partij zijn. Griekenland werd opnieuw derde in de poule, achter Spanje en Zweden.

De 1-1 tegen Kosovo van 14 november was de laatste wedstrijd onder leiding van Van 't Schip, die zijn aflopende contract niet zal verlengen. 'De voetbalbond heeft zo lang gewacht met het nemen van een beslissing dat ik besloten heb om verder te kijken. Uiteindelijk moesten we concluderen dat onze voetbalvisies niet overeenkwamen.' Van 't Schip wilde bijvoorbeeld meer jonge spelers de kans geven. 'Ik geloof in het Griekse voetbal en in het talent dat ik rond heb zien lopen, maar dan moeten die spelers wel de kans krijgen om zich te ontwikkelen.'

De gewezen buitenspeler heeft uiteindelijk elf van de 26 wedstrijden met de Griekse nationale ploeg gewonnen. Spelers als Giorgos Giakoumakis en Vangelis Pavlidis mochten onder Van 't Schip hun interlanddebuut maken.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door John van’t Schip (@johnvantschip)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s