Kabinetsmaatregelen lopen tot 18 december, 'mogelijk wél publiek bij Klassieker'

Kabinetsmaatregelen lopen tot 18 december, 'mogelijk wél publiek bij Klassieker'

26-11-2021 19:03 Laatste update: 19:30
171

Feyenoord-Ajax wordt op 19 december waarschijnlijk wél met publiek gespeeld. De lockdownmaatregelen worden weliswaar verlengd door kabinet, maar lopen tot 18 december.

De voor 18 december ingeplande wedstrijden worden zonder toeschouwers gespeeld, meldt De Telegraaf. Onder meer Ajax-AZ en PSV-FC Utrecht vallen in die periode. Wedstrijden die na 17.00 uur van start gaan, kunnen 'gewoon' door blijven gaan, ondanks de geldende avondlockdown. Premier Mark Rutte laat in zijn persconferentie van vrijdag overigens weten dat er op 14 december een volgend weegmoment plaatsvindt.

Ajax is volgens De Telegraaf niet blij met de afgekondigde maatregelen. De Amsterdammers spelen op 7 december in een lege Johan Cruijff Arena hun Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal en lopen daardoor een paar miljoen euro aan inkomsten mis. PSV ontving Sturm Graz donderdag ook al voor lege tribunes. Feyenoord-Maccabi Haifa, AZ-Randers FC en Vitesse-NS Mura van donderdag 9 december worden ook achter gesloten deuren gespeeld.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat het amateurvoetbal te maken krijgt met de nieuwe coronamaatregelen. Amateursport tussen 17.00 uur en 5.00 uur is voorlopig niet toegestaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie