Cambuur wint subtop-strijd van NEC en klimt naar vierde plaats in Eredivisie

26-11-2021 21:55
62

SC Cambuur heeft een overwinning geboekt op bezoek bij NEC. De ploeg van trainer Henk de Jong won na een enerverende pot voetbal met 2-3 en klimt hiermee naar een knappe vierde plaats in de Eredivisie.

NEC nam het initiatief in handen in de beginfase van de wedstrijd, maar moest al snel een tegentreffer slikken. De Nijmegenaren verdedigden zeer slordig en dat werd afgestraft door Cambuur-middenvelder Jamie Jacobs

Een flinke dreun voor de thuisploeg, maar na dertig minuten kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer weer wat beter in de wedstrijd. Édgar Barreto kopte een hoekschop van Lasse Schöne knap achter Sonny Stevens. De Paraguayaan rende vervolgens naar de zijlijn om zijn eerste Eredivisie-treffer sinds 2007 te vieren met zijn zoon.

NEC pakte voor de rust zelfs nog de voorsprong. Ali Akman profiteerde van miscommunicatie in de Cambuur-defensie en speelde de bal langs Stevens in een leeg doel. De Cambuur-spelers appelleerden voor buitenspel, maar de arbitrage onder leiding van Rob Dieperink besloot het doelpunt toe te kennen.

Na de theepauze bleef het spel op en neer golven. Cambuur wist het duel echter helemaal om te draaien door twee keer goed op te letten. De 2-2 werd gemaakt door Roberts Uldrikis, die de rebound na een vrije trap achter een kansloze Mattijs Branderhorst kon tikken. Ook de derde Cambuur-treffer viel uit een rebound: Branderhorst kreeg een schot van afstand van Nick Doodeman niet onder controle en linksback Alex Bangura was er als de kippen bij om de 2-3 binnen te tikken.

Er kwamen maar liefst zes minuten blessuretijd bij, maar écht gevaarlijk wist NEC niet meer te worden. Door de overwinning klimt promovendus Cambuur naar een vierde plaats in de Eredivisie. Het overtreft daarmee alle verwachtingen dit seizoen. NEC haakt af, maar staat er nog steeds prima voor. De Nijmegenaren staan op een achtste plaats.