ADO haalt uit tegen Dordrecht, Excelsior en Volendam doen wat ze moeten doen

26-11-2021 21:56 Laatste update: 21:58
43

ADO Den Haag heeft in eigen stadion uitgehaald tegen een weerloos FC Dordrecht. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 5-1 eindstand op het scorebord. FC Volendam en Excelsior maakten geen fout in de strijd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag - FC Dordrecht 5-1
Hekkensluiter FC Dordrecht wist al na één helft dat een resultaat er niet in zou zitten op bezoek in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. De eindstand was al bij rust bereikt. Na zes minuten spelen zette Sem Steijn de thuisploeg op voorsprong en zes minuten later was het Ricardo Kishna die voor het eerst sinds lange tijd weer eens trefzeker was.

De gifbeker was echter nog niet leeg voor Dordrecht. Thomas Verheydt en Steijn zorgden ervoor dat de ploeg uit de residentiestad met een geruststellende 4-0 voorsprong kon gaan rusten. Het spektakel dat verwacht werd in de tweede helft bleef uit. Dordrecht kreeg zelfs nog een aantal kansen op een eretreffer, maar het lukte ze lang niet om de bal achter ADO-keeper Luuk Koopmans te krijgen. Steijn maakte vlak voor het laatste fluitsignaal zijn derde met een prachtige vrije trap en Dordrecht kreeg via Tim Hölscher alsnog zijn eretreffer.

FC Volendam - FC Den Bosch 3-0
Koploper FC Volendam heeft geen fout gemaakt tegen FC Den Bosch. In eigen stadion won de ploeg van trainer Wim Jonk overtuigend met 3-0. Het duurde lang voordat de ban gebroken werd, maar vlak voor rust lukte het de thuisploeg. Gaetano Oristanio was alert en tikte de bal langs Wouter van der Steen in het doel van Den Bosch.

Wie anders dan Robert Mühren besliste in de tweede helft het duel. De topschutter van Volendam maakte in de kluts de 2-0 en niet veel later werkte hij ook de 3-0 achter Van der Steen. Door de overwinning blijft Volendam de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.

Excelsior - Jong FC Utrecht 2-1
De belager van Volendam in de strijd om de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie had het lange tijd erg lastig met Jong FC Utrecht, maar wist in de slotfase van de wedstrijd alsnog de winst te pakken. Eros Maddy zette de gasten al snel op een 0-1 voorsprong en het duurde lang voordat Excelsior zijn draai wist te vinden. Pas na rust kantelde het duel. Thijs Dallinga maakte maar weer eens een treffer en Marouan Azarkan schoot tien minuten voor tijd de winnende tegen de touwen.

De Graafschap - Jong Ajax 1-3
Voor de wedstrijd werd er op passende wijze stilgestaan bij het overlijden van De Graafschap-icoon Simon Kistemaker eerder deze week. De voormalig oefenmeester van De Superboeren overleed eerder deze week op 81-jarige leeftijd. Op de Vijverberg werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden.

De Graafschap en Jong Ajax verdeelden de punten vervolgens eerlijk. Naci Ünüvar zette Jong Ajax halverwege de eerste helft meer dan verdiend op voorsprong. De Amsterdammers waren heer en meester in Doetinchem, maar kregen vlak voor rust het deksel op de neus. Joey Konings maakte tegen de verhoudingen in de 1-1. De overwinning ging uiteindelijk vlak voor tijd naar Jong Ajax: Christian Rasmussen verschalkte Hidde Jurjus: 1-2. Daarna viel ook de 1-3 nog via Ar'Jany Martha.