Xavi hoopt op Barça-verlenging en sluit de poort voor vertrekkers

Xavi hoopt op Barça-verlenging en sluit de poort voor vertrekkers

27-11-2021 07:46
18

Xavi hoopt dat FC Barcelona eruit komt met Ousmane Dembélé. De Fransman is met de club in gesprek over een nieuw contract, maar een akkoord is er nog niet.

Dat laat lang op zich wachten. Xavi heeft goede hoop dat het goedkomt. "Ik heb met hem gesproken", aldus de Spanjaard op een persconferentie. "Ik heb hem verteld hoe belangrijk hij is. Niet alleen voor mij, maar ook voor de toekomst. Het hangt van hem af. Hopelijk verlengt hij zijn contract, het is een speler die de komende jaren beslissend kan worden."

Xavi reageerde ook de geruchten dat Barcelona middenvelders zou willen verkopen om geld op te halen. "We hebben ze nodig. Dit zijn spelers die gewoon gaan spelen, niemand is te koop."

"Ik ben blij met de reactie van het team. We winnen veel duels en zetten goed druk. Ik vind alleen dat we aanvallender gevaarlijker moeten worden. We hebben jonge spelers die dreigender moeten zijn. Ik heb het zelf meegemaakt. Geheel gezien ben ik tevreden met wat ik zie op het veld. We willen de concurrentie aanvallen en ik denk dat het ons gaat lukken, maar dan moeten we wel meer scoren."