'Ik had al een huis gekocht in Linz, maar toen belde Feyenoord'

'Ik had al een huis gekocht in Linz, maar toen belde Feyenoord'

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 08:46za 27-11-2021 om 08:46

Laatste update: zaterdag 27 november 2021 om 09:05za 27-11-2021 om 09:05

Gernot Trauner speelt pas een paar maanden bij Feyenoord, maar groeit nu al langzaam uit tot cultheld. De Oostenrijker krijgt niet alles mee wat over hem gezegd wordt.

Trauner is wel blij dat hij in de smaak valt bij het Feyenoord-publiek en de critici. "Ik loop al een tijdje mee, ik weet ook dat het na twee mindere wedstrijden al kan omslaan, maar dat het de mensen bevalt hoe ik verdedig en probeer op te bouwen, dat ervaar ik als een compliment", zegt Trauner in een interview met het Algemeen Dagblad.

Trauner komt uit de Oostenrijkse competitie. Normaal gesproken gaan spelers die opvallen naar de Bundesliga. "En ik heb ook wel mogelijkheden gehad, maar daar zat nooit de serieuze interesse bij die ik voor ogen had om Oostenrijk en Linz te verlaten. Ik kocht een paar maanden geleden een huis in de nabijheid van Linz en had daar rustig tot het einde van mijn loopbaan kunnen spelen. Maar toen belde Feyenoord. Dan ga je praten met de familie en met mijn zaakwaarnemer. En dan realiseer je jezelf dat je als 29-jarige niet veel kansen meer zal krijgen."

Trauner kende Feyenoord, maar leerde de club pas echt kennen toen hij er een tijdje rondliep en in een volle Kuip speelde. "Dat is onovertroffen, totaal onvergelijkbaar met voetballen in Oostenrijk. Ik had nog niet eens getekend en liep met mijn zaakwaarnemer door het centrum van de stad. We besloten ergens een kop koffie te gaan drinken en ik zat nog niet of er kwamen mensen naar mijn tafeltje om mij succes te wensen als speler van Feyenoord. In Linz werd ik heus weleens herkend, natuurlijk wel. Maar daar speelde ik al zo lang. Dit verbaasde mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws