'Verwacht dat de KNVB ingrijpt en de competitie stillegt, andere optie zie ik niet

'Verwacht dat de KNVB ingrijpt en de competitie stillegt, andere optie zie ik niet

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 10:56za 27-11-2021 om 10:56

Ook bij VV Katwijk, een van de grootste amateurclubs van Nederland, heerst onbegrip over de nieuwe coronamaatregelen. Voorzitter Mart Vergouwen hoopt dat de KNVB de competitie stil gaat leggen.

Het kabinet stelde vrijdag een 'avondlockdown' in. Voor 17.00 mag er getraind worden en gevoetbald worden, daarna niet meer. De amateurs van VV Katwijk trainen 's avonds, waardoor er weinig opties overblijven. "Ik verwacht dat de KNVB ingrijpt en de competitie stillegt. Een andere optie zie ik niet", zegt Vergouwen tegen Omroep West.

"Toen er enkele weken geleden werd besloten dat het publiek niet meer welkom was, hadden we wat mij betreft mogen stoppen. Maar de KNVB dacht er anders over. Ik wacht nu af. Als we niet komen opdagen terwijl de tegenstander staat te wachten hebben we ook een probleem. Dan worden we gestraft", zegt Vergouwen.

Vergouwen snapt de problematiek rond het coronavirus, maar kan de maatregelen niet volgen. "Het vervelende is dat ik de maatregelen gewoon niet meer kan uitleggen aan de leden van mijn club. Dat maakt het er allemaal veel moeilijker op. Ik snap dat maatregelen nodig zijn, maar ik zou het waarderen als het kabinet vooraf mensen raadpleegt die weten hoe het werkt in de betreffende sectoren. Dan kunnen we samen aan een oplossing werken. Dat gebeurt nu niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Katwijk

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws