'FC Barcelona onderhandelt met Manchester City over potentiële nieuwe spits'

'FC Barcelona onderhandelt met Manchester City over potentiële nieuwe spits'

27-11-2021 11:15
34

FC Barcelona probeert Ferran Torres los te weken bij Manchester City. De 21-jarige aanvaller moet de problemen in de aanval van Barça opvangen. Naar verluidt willen de Catalanen de transfer in januari al beklinken. 

Door de blessures van Martin Braithwaite en Ansu Fati, en de afwezigheid van Sergio Agüero, is de spoeling bij Barcelona in de voorhoede dun. Zaterdag doet AS uit de doeken dat bronnen bevestigd hebben dat Torres inderdaad op het lijstje van de Catalanen staat. Mundo Deportivo is nog beter op de hoogte van de ontwikkelingen. De krant weet dat sportief directeur Mateu Alemany zich in Manchester bevindt om te onderhandelen over de overgang van Torres.

De Spaans international kan onder Pep Guardiola niet rekenen op een basisplaats en staat zelf ook open voor een vertrek naar zijn vaderland. Volgens MD houdt de trainer van The Citizens een transfer niet tegen, wanneer beide clubs een akkoord bereiken. Torres speelt sinds 2020 in Engeland. Manchester City nam hem destijds voor 23 miljoen euro over van Valencia CF.

In Catalonië moet Torres onder Xavi Hernández een van de boegbeelden worden van de nieuwe generatie. Barcelona verlengde onlangs al met Pedri en Ansu Fati, ook Gavi staat op de nominatie om een verbeterd contract te tekenen in Camp Nou.