Oranje Leeuwinnen ontsnappen in blessuretijd aan nederlaag

27-11-2021 13:54
24

Het Nederlands vrouwenelftal heeft in de strijd om WK-kwalificatie puntenverlies geleden. De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië eindigde in 2-2.

Het duel zou eigenlijk vrijdag worden gespeeld, maar vanwege de slechte weersomstandigheden werd het afgelast en verplaatst naar zaterdag. Nederland kwam al vroeg op achterstand tegen Tsjechië. Katerina Svitkova haalde vanaf een meter of 25 uit en passeerde Sari van Veenendaal, die de bal wellicht tegen had kunnen houden.

Het liep bijzonder moeizaam bij Oranje en daardoor bleven grote kansen uit. Na rust viel de gelijkmaker. Jill Roord schoot op de paal, maar Daniëlle van de Donk werkte de rebound binnen. Het ging niet veel later alsnog mis toen Simona Necidova de bal hard in het dak van het doel schoot.

Oranje leek tegen de eerste nederlaag onder Parsons aan te lopen, maar daar stak Stefanie van der Gragt in blessuretijd een stokje voor. Nederland blijft met elf punten uit vijf wedstrijden bovenaan staan in Groep C.