Trauner: 'Drie fietsversnellingen, ik vroeg me af waar de overige achttien waren'

Trauner: 'Drie fietsversnellingen, ik vroeg me af waar de overige achttien waren'

Gepubliceerd: zaterdag 27 november 2021 om 16:15za 27-11-2021 om 16:15

Gernot Trauner heeft zich na zijn transfer naar Feyenoord moeiteloos aangepast op het veld. De populaire centrale verdediger moet echter nog steeds wennen aan de verschillen tussen Nederland en Oostenrijk.

Toen hij met zijn gezin aan het fietsen was, viel hem iets op, vertelt Trauner lachend in een groot interview voor het Algemeen Dagblad. "Ik zag maar drie versnellingen en vroeg me af waar de andere achttien waren. Tot mijn vrouw zei: die heb je hier helemaal niet nodig, alles is hier vlak."

Ook op voetbalgebied maakt Trauner heel wat nieuwe dingen mee. "Ik voel me thuis, hoewel ik mij soms ook verwonderde. Zelfs de kleinste clubs in de Eredivisie proberen ondanks de pressing tegenover zich lekker op te bouwen." Ook de sfeer in de – tot voor kort nog gevulde – stadions van de kleinere clubs verbaasde hem in positief opzicht. "Het voetbal leeft in Nederland, dat is duidelijk."

De overgang van LASK Linz naar Feyenoord daarentegen is rimpelloos verlopen. Trauner miste de eerste officiële wedstrijden tegen FC Drita nog, maar kwam naar eigen zeggen precies op tijd binnen. "Ik mocht afgelopen zomer beginnen in een wedstrijd die er nog niet echt toe deed. ADO-thuis, een oefenpartij. En daarna volgde Luzern-uit als kwalificatieduel voor de Conference League. Dat waren precies de wedstrijden die ik nodig had om even te wennen." De tumultueuze oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid (2-1 winst) was voor Trauner de bevestiging dat Feyenoord op de goede weg was. "Dat was weliswaar een oefenwedstrijd, maar na afloop zag je volgens mij heel goed dat Atlético niet naar Rotterdam was gekomen om te verliezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Trauner de beste centrale verdediger uit de Eredivisie?

Ja
63%
Nee
37%
(1017 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws