Liverpool maakt overtuigende indruk en wint mede door goal van Van Dijk

27-11-2021 17:50 Laatste update: 17:53
8

Liverpool is op stoom in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp rekende zaterdag, mede dankzij een doelpunt van Virgil van Dijk, overtuigend af met Southampton.

Liverpool - Southampton 4-0
Liverpool won vorige week overtuigend met 4-0 van Arsenal en was midweeks te sterk voor FC Porto in de Champions League. Ook Southampton werd al snel het slachtoffer van de dadendrang van The Reds. Binnen twee minuten opende Diogo Jota van dichtbij de score op aangeven van Andrew Robertson. The Saints kregen in het vervolg ook een paar goede mogelijkheden, maar Alisson Becker redde onder meer knap op een inzet van Armando Broja.

Aan de andere kant was Liverpool genadeloos. Na een combinatie tussen Mohamed Salah en Jordan Henderson kon Jota bij de tweede paal afronden op aangeven van de Egyptenaar. Thiago, tegen Porto al op wonderschone wijze trefzeker, drukte de dominantie van de thuisploeg verder in de score uit voor rust. De Spaanse spelmaker zag zijn schot van richting worden veranderd: 3-0.

In de tweede helft maakte Van Dijk al snel zijn eerste doelpunt van het seizoen. De Oranje-aanvoerder schoot een hoekschop van Salah in één keer binnen. Na die vierde treffer kon Liverpool de voet van het gaspedaal halen, want woensdag wacht alweer de stadsderby tegen Everton. De ploeg van Klopp staat nu één punt achter koploper Chelsea, dat het zondag nog opneemt tegen Manchester United.

Crystal Palace - Aston Villa 1-2
Steven Gerrard heeft ook zijn tweede wedstrijd als manager van Aston Villa gewonnen. The Villans waren in Londen met 1-2 te sterk voor het Crystal Palace van Patrick Vieira. Matt Targett brak na vijftien minuten de ban door na een hoekschop raak te schieten. Vier minuten voor tijd besliste Aston Villa het duel, mede dankzij de even daarvoor ingevallen Anwar El Ghazi. De oud-Ajacied bediende John McGinn, die raak schoot. Diep in blessuretijd deed Marc Guéhi nog iets terug.