Zwak NAC Breda komt met de schrik vrij en voorkomt nieuwe teleurstelling

27-11-2021 18:28
13

NAC Breda is ontsnapt aan nieuw puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Edwin de Graaf, die zelf door een medische ingreep ontbrak, stelde teleur tegen Helmond Sport, maar trok op het nippertje aan het langste eind: 1-0.

De duels met FC Dordrecht, Jong FC Utrecht en Jong PSV hadden slechts twee punten opgeleverd voor NAC, dat dan ook met duidelijke intenties begon aan het treffen met de provinciegenoot. Helmond werd meteen onder druk gezet. Na twaalf minuten had Thom Haye de openingstreffer op zijn schoen. De spelbepaler speelde zich knap vrij na een combinatie met Kaj de Rooij, maar schoot voorlangs. Niet veel later ging een kopbal van Boris van Schuppen rakelings over.

Die enthousiaste start van NAC kreeg echter geen vervolg. Na 25 minuten liet ook Helmond zich gelden. Jossue Dolet passeerde doelman Nick Olij, maar trof de paal. Het was aan diezelfde Olij te danken dat het bij rust nog 0-0 stond. In de tweede helft zakte het niveau naar een bedenkelijk niveau. De thuisploeg blonk uit in foute keuzes en passes, waardoor een nieuwe teleurstelling in de maak leek.

De Bredanaars dwongen werkelijk niets af, maar in de slotminuten stond Moïse Adiléhou plots op de goede plaats. De pinchhitter kopte raak uit een hoekschop. NAC klimt naar de tiende plek, Helmond staat zeventiende.