Buijs geeft clubtopscorer nieuwe kans: 'Ik moet ook water bij de wijn doen'

Buijs geeft clubtopscorer nieuwe kans: 'Ik moet ook water bij de wijn doen'

27-11-2021 18:55
15

Cyril Ngonge keert terug in de basis van FC Groningen voor het uitduel bij Fortuna Sittard in de Eredivisie. Volgens trainer Danny Buijs verdient de clubtopscorer een nieuwe kans.

Buijs passeerde Ngonge vorige week voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles, omdat de 21-jarige Belg niet aan 'de norm' zou voldoen. "Het is niet dat iemand de volgende dag iets anders laat zien en dat het dan gelijk goed is, dat gaat over een langere periode. Alleen moet je spelers ook de kansen geven", legt de oefenmeester uit voor de camera van ESPN.

Buijs hoopt dat het kwartje valt bij Ngonge, maar hij kijkt ook naar zijn eigen rol. "Het is een fantastische jongen om mee te werken. Soms ook een heel moeilijke jongen voor mij om mee te werken, omdat de karakters heel ver uiteen liggen. Dat is ook het leuke aan voetbal. Je hebt heel veel verschillende mensen en met elkaar moet je een team zijn. Ik kan niet verwachten dat hij volledig wordt zoals ik het wil. Ik moet soms ook wat water bij de wijn doen. Maar hij moet soms ook beseffen dat voetballen een teamsport is en hij ook water bij de wijn moet doen."

Ngonge scoorde dit seizoen zes keer in twaalf competitieduels. Het duel tussen Fortuna en Groningen is om 18.45 uur begonnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie