Besiktas krijgt nieuwe klap na duel met Ajax: fans fluiten eigen spelers uit

27-11-2021 19:25
27

Besiktas heeft drie dagen na de Champions League-nederlaag tegen Ajax een nieuw dieptepunt beleefd. De regerend Turks kampioen ging zaterdag met liefst 0-4 onderuit tegen promovendus Giresunspor in de Süper Lig.

Besiktas kwam na 22 minuten op ongelukkige wijze op achterstand. Valentin Rosier maakte hands, waardoor de bal op de stip ging: 0-1. Na 39 minuten volgde de volgende teleurstelling, toen middenvelder Necip Uysal een rode kaart kreeg vanwege een tackle met gestrekt been. Die tegenslag kwam de thuisploeg niet meer te boven en na de pauze liepen de bezoekers uit naar 0-4.

Het betekende de grootste thuisnederlaag van Besiktas sinds 2004. Het leverde onder meer Michy Batshuayi en Kevin N’Koudou een striemend fluitconcert op, toen zij werden gewisseld. De Belgische spits kon het niet laten om cynisch richting de fans te klappen. Ook doelman Mert Günok, die een zwakke indruk maakte, werd uitgefloten. De formatie uit Istanbul staat slechts tiende in de competitie.