Groningen komt vuurpijl Seuntjens te boven en boekt eenvoudige zege

27-11-2021 20:39 Laatste update: 20:49
66

FC Groningen heeft een eenvoudige zege geboekt op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg van coach Danny Buijs neemt door de 1-4 overwinning in Limburg afstand van de degradatiezone.

De start was nog voor de thuisploeg. Mats Seuntjens zorgde na 23 minuten voor de wonderschone openingstreffer. Hij verraste doelman Peter Leeuwenburgh met een vuurpijl van afstand. Het antwoord van Groningen liet niet lang op zich wachten. Clubtopscorer Cyril Ngonge, die terugkeerde in de basis, kopte raak na een voorzet van Wessel Dammers: 1-1. De bezoekers kwamen voor rust zelfs nog op voorsprong. Fortuna-back George Cox liep op klungelige wijze tegen een voorzet aan en de bal belandde daardoor met een boog in het doel van Yannick van Osch.

Groningen had de touwtjes daarmee in handen en Fortuna kon na de pauze nauwelijks nog een vuist maken. Het werd na 51 minuten nog erger voor de formatie van coach Sjors Ultee. Van Osch liet een afstandsschot los, waarna Daleho Irandust er als de kippen bij was om binnen te tikken. Nadat Fortuna na 63 minuten ook nog eens met tien man verder moest, was het pleit definitief beslecht. Roel Janssen kreeg eerst nog geel, maar op advies van de VAR werd er nog eens naar de overtreding gekeken. Scheidsrechter Jeroen Manschot besloot de verdediger vervolgens weg te sturen.

Jörgen Strand Larsen deed tien minuten voor tijd nog een duit in het zakje, waardoor Fortuna de vierde competitienederlaag op rij lijdt en blijft steken op plek zeventien. Groningen geeft de zege bij Go Ahead een goed vervolg en staat nu twaalfde.